Tutorial Router D-LINK DI-524 802.11g 2.4GHz Wireless

Post Reply
User avatar
bebe^zo
Administrator Fondator
Administrator Fondator
Posts: 79
Joined: 14 Jan 2015 13:19
Like Estzone: 100%
Sursa: Altele
Zodia: Sagetator
Location: Constanta
Contact:

Tutorial Router D-LINK DI-524 802.11g 2.4GHz Wireless

Post by bebe^zo » 20 Jan 2015 18:23

(:(
Tutorial Router D-LINK DI-524 802.11g 2.4GHz Wireless
Acestea sunt setarile de baza ale unui router D-LINK
Bineinteles cu acest router poti face mai multe,dar eu v-am explicat mai jos pasi simpli pentru configurarea unui router d-link.
Pentru inceput deschideţi un browser Web (ex. Internet Explorer sau Firefox). Introduceţi adresa de ip interna a routerului în bara de adrese a browser-ului pe care il folositi. Dacă in cazul nu ştiţi adresa interna de ip la router, va rugam sa citiţi pe spatele routerului adresa interna. Adresa default de cele mai multe ori este 192.168.0.1 sau 192.168.1.1.

Dupa ce introduceti adresa interna o sa va ceara userul si parola ( default nu exista ) ( daca doriti puteti asigura adresa de router cu parola l mai jos de tot aveti explicatia cum si unde trebuie sa adaugati parola ) si faceti click in continuare unde trebuie sa va apara ceva de genul acesta ( ochii pe imaginea de mai jos ).
Image

Acum am sa va explic fiecare ce face.
* Pe prima pagina ca in imaginea de mai jos facand click pe Runwizard vor incepe setarile pentru configurarea si conectarea la internet.( ACEST PAS NU ESTE OBLIGATORIU l PUTETI SA O FACETI SI MANUAL ) Urmariti fiecare pas pana la finalizare.
Image

* Wireless -> Configurarea si protejarea/securizarea lui printr-o parola (pentru ca cei din exterior sa nu aiba acces la router).
Image

* Wan -> De aici puteti face manual setarea si configurarea routerului pentru avea acces la internet . Daca in cazul in care aveti internet prin PPoE si aveti ip dinamik si doriti ca ip sa ramana static PPoE mergeti jos de tot la sfarsitul pagini si cautati ( Connect mode select ) si alegeti Always-on.Dupa care Apply si Ok.
Image

* Lan -> Este adresa de ip la router prin care va puteti conecta la pagina cu ajutorul unui browser si dns-ul primar prin care face routarea adreselor (ip) lan incepand cu 192.168.0.1 .
Image

* Dhcp -> Aici veti putea face setarile pana la un anumit nr de adrese ip in reţea. Mai jos de tot veti putea vedea adresele de ip care sunt conectate sau pana cand au fost conectate (ziua, luna, data, ora, minutele, secundele, anul).
Image
Acum am sa va explic cum sa faceti ip forward in caz de aveti nevoie.
Pentru inceput faceti click pe ADVANCED si urmariti pasii ca in imaginea de mai jos. In cazul de aveti mai multe servere de exemplu si doriti sa folositi un singur ip , in momentul in care ajungeti la public port adaugati portul de la care plecati si terminati cu ultimul port (exemplu 21-500) dupa care apply si ok ( la private port adaugati numai in cazul in care doriti voi sa fie privat , iar in cazul de alegeti varianta asta numai adaugati porturile la cele publice ).
Image

* Tools -> Va puteti asigura pagina de web printr-o parola (acesta este la alegera fiecaruia).
Image

* Status -> Informatii despre LAN l WAN l WIRELESS
Image

Daca ti-a placut ->> un like pe facebook poti da si tu. Multumim !
Image
Nu fi pufi ca te umfli..!
Nu incerca sa ocolesti un prost..,mai tarziu vei da peste altul..!

Post Reply

Return to “Diverse”